Staat jouw talent wortel te schieten?

Het is onze passie om de lekkerste wortelen te telen op een eerlijke manier. Bij TopFresh verwerken we 11 maanden per jaar wortelen die binnen een straal van 40 kilometer van Kraggenburg geteeld zijn. Een groot deel van het jaar verwerken we de wortelen direct na oogst. Wij leveren zowel ‘ready to eat’ Baby Carrots, als een ruim assortiment halffabricaten voor verdere verwerking aan binnen- en buitenlandse klanten. Wij werken in de dynamische wereld van dagverse producten die nooit stilstaat.

WAT GA JE DOEN?

Als Operationeel Manager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de productieafdelingen, de expeditie, planning & bedrijfsbureau en de technische dienst. Je bent onderdeel van het MT en je geeft direct leiding aan 9 mensen, in totaal bestaat jouw team uit zo’n 100 personen verdeeld over twee locaties in Kraggenburg.

Vanwege de snelle groei van de organisatie de afgelopen jaren is het belangrijk dat jouw focus ligt op de ontwikkeling en verbetering van samenwerking en communicatie binnen en tussen de afdelingen.

Dit jaar gaan we onze bedrijfsprocessen verder automatiseren (ERP). Daarnaast gaan ook de productieprocessen waar mogelijk verbeterd en geautomatiseerd worden. Jij hebt hier gevoel voor, doorziet processen, hebt technisch inzicht en hebt de capaciteiten om verbeteringen en veranderingen blijvend te implementeren.

Binnen enkele jaren zullen onze productiecapaciteiten en faciliteiten worden uitgebreid. Tijdens realisatie van deze uitbreiding zal productie onverstoord verder moeten draaien. Hierin is een belangrijke rol voor jou weggelegd. Jij staat dicht bij het bouwteam en levert gevraagd en ongevraagd in dit team jouw input.

De uitbreiding en verdere automatisering brengt verandering met zich mee en jij begrijpt welke impact dit heeft op jouw team. Jij bent proactief bezig met het coachen en ontwikkelen van jouw teamleden en zorgt ervoor dat ze op hun plek zijn en/of blijven.

Naast deze focusgebieden omvatten jouw hoofdtaken:

 • Verantwoordelijk voor het primaire productieproces, binnen de gestelde eisen en regels;
 • Toezien op effectiviteit van de (productie)processen en knelpunten oplossen;
 • Rapporteren over productievoortgang, resultaten, kosten en afwijkingen;
 • Deelnemen in verbeter-, implementatieprojecten en leiden van eigen projecten;
 • Zorgen dat er gewerkt wordt volgens de kwaliteits- en (voedsel)veiligheidseisen van het kwaliteits- en veiligheidssysteem;
 • Duidelijkheid scheppen over taken, functies en communicatielijnen;
 • Je ziet erop toe dat nieuwe (tijdelijke) medewerkers goed worden ingewerkt, volgens ons onboardingsprogramma;
 • Samen met ons hoofd technische dienst prioriteren en coördineren van preventief en correctief onderhoud;
 • Jij bent de verbindende factor tussen de productieafdelingen, de technische dienst en de kwaliteitsafdeling.


WAAR KOM JE TE WERKEN?

TopFresh is dé wortelgewassen specialist met een passie voor de snackwortel. Wij staan voor een eerlijk product, een gezonde snack en verantwoorde teelt. Onze wortelgewassen hebben een jaarronde beschikbaarheid uit Nederland.

Wij verwerken de wortelgewassen in diverse vormen en maten. Ons geavanceerde machinepark is als een strakke verwerkingslijn opgesteld, waarin hygiëne en voedselveiligheid van essentieel belang zijn.

Als producent in de versmarkt zijn wij gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige verse producten zowel nationaal als internationaal. Dit houdt in dat we flexibel zijn en snel moeten kunnen schakelen om te reageren op veranderingen, uitdagingen en behoeften van onze klanten.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Je bent een voorbeeld op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Openheid en eerlijkheid is belangrijk voor jou. Je geeft leiding op een actieve en coachende wijze. Niet vanachter jouw bureau, maar tussen de mensen, machines en producten.

Je bent analytisch, houdt het overzicht en werkt gestructureerd. Met overkoepelende blik bewaak jij de grote lijnen en signaleer je knelpunten tijdig. Je bent helder in de communicatie en denkt in het belang van het team. Verder beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Bewezen leiderschapservaring op een vergelijkbaar niveau;
 • Ervaring in de foodsector is een pré;
 • Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt de ambitie om het bedrijf en de medewerkers verder te ontwikkelen;
 • Flexibele instelling met betrekking tot werktijden;
 • Je bent toegankelijk en hebt een praktische, nuchtere instelling.

WIJ BIEDEN:

Deze vacature biedt een uitdagende en dynamische rol binnen een groeiend en ambitieus bedrijf. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Vanuit deze positie heb je de kans om actief bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie. Daarbij kan je het volgende verwachten:

 • Een passend salaris dat overeenkomt met jouw ervaring;
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • 26 vakantiedagen per jaar;
 • Pensioenregeling bij pensioenfonds PGB;
 • De mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen die passen bij je functie;
 • Maandelijkse borrel met collega’s en 3 keer per week vers fruit.

Met de uitbreidingsplannen voor de deur, kijken we ernaar uit om jou bij ons team te verwelkomen! Ben jij de gedreven operationeel manager die we zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar werken@topfresh.nl. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Daphne van den Berg, zij is bereikbaar op telefoonnummer 0527-522180.